Διαβούλευση: Δημόσια Διαβούλευση Περιφερειακού Στρατηγικού Σχεδιασμού για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία στην Περιφέρεια Κρήτης

  • 0Votes
  • 0Responses
Voting has ended.

Ανοικτή διαβούλεψη σχεδίου για τομέα Κ.ΑΛ.Ο.

Rate this post

Η στρατηγική και το σχέδιο της Περιφέρειας Κρήτης για την Κοινωνική & Αλληλέγγυα Οικονομία προσεγγίζει το ζήτημα με σοβαρότητα, τεκμηρίωση και ολιστική προσέγγιση, τόσο από θεωρητικής, όσο και πρακτικής πλευράς. Αυτό είναι αναμφισβήτητα μια πολύ θετική και αισιόδοξη εξέλιξη.

Ως μέλος/εργαζόμενος σε Κοιν.Σ.Επ. του Ηρακλείου («Από Κοινού») και έχοντας ολοκληρώσει επιτυχώς το πρόσφατο σχετικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Περιφέρειας (α’ & β’ κύκλο εκπαίδευσης), θεωρώ πως είναι αναγκαίο το υπό διαβούλευση σχέδιο της περιφέρειας να τεθεί γρήγορα σε πρακτική εφαρμογή.

Είναι πολύ σημαντικό οι ενέργειες της περιφέρειας να προχωρήσουν με ανοιχτή και διαρκή επικοινωνία με τους φορείς Κ.ΑΛ.Ο. της Κρήτης. Τέλος, εξίσου σημαντικό είναι να χτιστεί μια σχέση αμοιβαιότητας και εμπιστοσύνης μεταξύ περιφέρειας – φορέων που θα βασίζεται σε δεσμεύσεις και εξαγγελίες που θα είναι εφαρμόσιμες άμεσα και θα έχουν απτά αποτελέσματα. Αν δημιουργηθεί μια κατάσταση που θα λέγονται πολλά ή θα δίδονται πολλές υποσχέσεις, χωρίς αυτά να προχωρούν σε εφαρμογή, θα δημιουργηθεί προβληματική κατάσταση. Καλύτερα να γίνονται σταδιακά οι παρεμβάσεις και ας είναι λίγες στην αρχή, παρά να δίδονται υποσχέσεις που τελικά δε θα εφαρμόζονται ή προσδοκίες που θα διαψεύδονται στην πράξη.

0
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 1,00 out of 5)
Loading...