Η Περιφέρεια Κρήτης στο 3ο Διεθνές Συνέδριο Βιώσιμης Χημικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής

Την εστίαση της Περιφέρειας Κρήτης στις δυνατότητες που προσφέρει η επιστημονική έρευνα στους τομείς της βιώσιμης ανάπτυξης και της προστασίας του φυσικού πλούτου του νησιού, μετέφεραν οι Αντιπεριφερειάρχες Περιβάλλοντος Νίκος Ξυλούρης και Διασύνδεσης με Ερευνητικά και Ακαδημαϊκά Ιδρύματα Γιώργος Ματαλλιωτάκης, στις εργασίες του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου Βιώσιμης Χημικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής που πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο.

Το συνέδριο διοργάνωσε το Εργαστήριο Σχεδιασμού Περιβαλλοντικών Διεργασιών της Σχολής Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης, με τη συνεργασία του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου και συμμετέχουν μηχανικοί, ερευνητές και ακαδημαϊκοί, από πανεπιστήμια διεθνούς κύρους.

«Οι σύγχρονες κοινωνίες βρίσκονται αντιμέτωπες με πρωτοφανείς περιβαλλοντικές προκλήσεις, την κατασπατάληση και εξάντληση των φυσικών πόρων και με τις συνέπειες της περιβαλλοντικής ρύπανσης. Για την Περιφέρεια Κρήτης, τα ζητήματα προστασίας του φυσικού μας πλούτου έχουν τεθεί σε προτεραιότητα από τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη. Βασιζόμαστε στο εξαιρετικό επιστημονικό δυναμικό του νησιού, ώστε να αξιοποιήσουμε κάθε νέα τεχνολογία που μπορεί να συμβάλει στην κατεύθυνση στην βιώσιμης ανάπτυξης. Και σε αυτόν τον τομέα, το Πολυτεχνείο Κρήτης βρίσκεται στην πρωτοπορία», ανέφερε στην ομιλία του ο Αντιπεριφερειάρχης Διασύνδεσης με Ερευνητικά και Ακαδημαϊκά Ιδρύματα Γιώργος Ματαλλιωτάκης.

«Το νησί μας, η Κρήτη, χαρακτηρίζεται από ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον. Οι δύο κύριοι πυλώνες οικονομικής ανάπτυξης της Κρήτης, ο τουρισμός και η αγροτική παραγωγή, συνδέονται άμεσα με το φυσικό περιβάλλον του νησιού μας. Για τη βιωσιμότητα των δύο αυτών βασικών κλάδων, καθώς και άλλων τομέων ανάπτυξης που πιθανόν προωθηθούν τα επόμενα χρόνια, η διασφάλιση της προστασίας του περιβάλλοντος κρίνεται ιδιαίτερα επιτακτική. Το Πολυτεχνείο Κρήτης μπορεί να συνδράμει καθοριστικά σε αυτή την προσπάθεια, διασφαλίζοντας την προτεραιότητα που δίνουμε στον σεβασμό και στην προστασία του περιβάλλοντος», είπε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Νίκος Ξυλούρης.

Οι δύο Αντιπεριφερειάρχες συνεχάρησαν για την διοργάνωση τον Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, καθηγητή Μιχάλη Ζερβάκη, και τον πρόεδρο του συνεδρίου, καθηγητή Πέτρο Γκίκα, οι οποίοι από την πλευρά τους ευχαρίστησαν τον κ. Ματαλλιωτάκη και τον κ. Ξυλούρη για την παρουσία τους στο συνέδριο και επισήμαναν τη γόνιμη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Προηγούμενο Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024 ημέρα Εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος Στ. Αρναουτάκης: Η συμβολή του Μικρασιατικού Ελληνισμού στη διατήρηση της εθνικής και πολιτισμικής μας ταυτότητας παραμένει άσβεστη

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας