Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας

Επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Στέφανος Γκίκας τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024, όπου συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκο Καλογερή.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουν θέματα αρμοδιότητάς του, όπως:
– τα δρομολογημένα έργα για τα λιμάνια του Νότου (Μαύρου Λιμνιώνα, Χώρας Σφακίων, Μασχάλης Αγίας Ρουμέλης και Παλαιόχωρας),
– η έλλειψη σκαφών απαραίτητων για την επιτήρηση της θαλάσσιας ακτογραμμής της Π.Ε. Χανίων,
– η προοπτική δημιουργίας μαρίνας στο λιμάνι Κολυμβαρίου,
– οι δυνατότητες επέκτασης και συντήρησης των περιφερειακών λιμένων της Π.Ε Χανίων,
– η βελτίωση των υποδομών για τα κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι της Σούδας,
– αλλά και το θέμα της λειψυδρίας που απασχολεί πολλούς Δήμους της Π.Ε. Χανίων.
Ο κ. Καλογερής έθεσε επίσης το θέμα της υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης του Λιμενικού Σώματος στα Χανιά. Για το τελευταίο ο Υφυπουργός επεσήμανε ότι σε σύντομο χρόνο ξεκινά εξοπλιστικό πρόγραμμα για το Λιμενικό Σώμα το οποίο θα καλύψει τις ανάγκες της Π.Ε. Χανίων, ενώ ανέπτυξε την πρόοδο όλων των υπόλοιπων έργων, τα οποία όπως ανέφερε έχουν διασφαλισμένη χρηματοδότηση.
Στη συνάντηση συμμετείχαν οι βουλευτές Χανίων Σέβη Βολουδάκη και Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, εκπρόσωποι της Ντόρας Μπακογιάννη και στενοί συνεργάτες του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων και του Υφυπουργού Ναυτιλίας.

Προηγούμενο Π.Ε. Ηρακλείου: Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024 ημέρα Εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος.

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας