Π.Ε. Χανίων: Ντοκιμαντέρ «Ξετυλίγοντας το κουβάρι» στο πλαίσιο του προγράμματος cineΜαθήματα ως κοινή δράση του Δημοτικού Σχολείου Παζινού Χανίων και του Δημοτικού Σχολείου Δερύνειας Β’ της Κύπρου.

50 Χρόνια Μετά

«Ξετυλίγοντας το κουβάρι», Χανιά-Κύπρος

Τα παιδιά ανακαλύπτουν την ιστορία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

 

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων της εισβολής στην Κύπρο μοιράζετε το ντοκιμαντέρ   «Ξετυλίγοντας το κουβάρι» που δημιουργήθηκε πριν μερικά χρόνια στο πλαίσιο του προγράμματος cineΜαθήματα ως κοινή δράση  του Δημοτικού Σχολείου Παζινού Χανίων  και του Δημοτικού Σχολείου Δερύνειας Β’ της Κύπρου. Η ταινία έχει ταξιδέψει σε δεκάδες φεστιβάλ και πολιτιστικές εκδηλώσεις έχοντας αποσπάσει σημαντικά βραβεία και διακρίσεις.

 

Μέσα από την ταινία οι μαθητές των δύο σχολείων  μοιράζονται μαζί μας μαρτυρίες καθημερινών ανθρώπων για το τραύμα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Η εμπειρία της δημιουργίας :

https://www.youtube.com/watch?v=uqPDvd_8Afk&t=84s

 

ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ

 

Η ταινία δημιουργήθηκε στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων cineΜαθήματα και CreDoc του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων. Η διαδικασία παραγωγής της  κράτησε περίπου ένα χρόνο αποτέλεσε για όλη την ομάδα μια υποδειγματική δράση γνωριμίας της

 

Προηγούμενο Εκδήλωση με τίτλο «Μανώλης Αναγνωστάκης. Σε τί βοηθά λοιπόν η ποίηση. Οι τέχνες, οι ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες στην εποχή τη Τεχνητής Νοημοσύνης», Σάββατο 3 Αυγούστου, στις 20:00, στα Ρούστικα

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας