Θερμό χειροκρότημα από πλήθος κόσμου στη συναυλία του φεστιβάλ της Περιφέρειας Κρήτης με την εθνική συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ στην Γκουβερνιώτισσα.

Θερμά χειροκροτήθηκαν από περισσότερα από 1.500 άτομα,  καλλιτέχνες και συντελεστές  της συναυλίας  του «Φεστιβάλ Κρήτης» της Περιφέρειας που παρουσιάστηκε στην “Γκουβερνιώτισσα” από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τα Μουσικά Σύνολα της Ε.Ρ.Τ. και υποστηρίχτηκε από τον τοπικό Οργανισμό Πολιτισμού & Ανάπτυξης Ποταμιών «Η  Γκουβερνώτισσα»  και το Δήμο Χερσονήσου.

Στην συναυλία που είχε ελεύθερη είσοδο, από νωρίς κατακλύστηκε από κόσμο όλος ο περιβάλλοντας  χώρος της Ιστορικής Μονής, που τα τελευταία χρόνια αποτελεί πόλο έλξης καθώς συνδυάζει το πανέμορφο φυσικό τοπίο, την ιστορία, τον πολιτισμό, την περιήγηση, το θρησκευτικό προσκύνημα, κ.α. 

Στην συναυλία οι συντελεστές της παρουσίασαν  την «Καντάτα έργο 32» , για Συμφωνική Ορχήστρα, Μικτή Χορωδία & Σολίστ, σε μουσική σύνθεση του Παναγιώτη Φουρναράκη και ποίηση Αντώνη  Σανουδάκη. Η μουσική βασίστηκε στην ποιητική σύνθεση με τίτλο: «Τα άλογα καλπάζουν αχαλίνωτα».

Στην συναυλία της Συμφωνικής ορχήστρας συμμετείχε η  Μικτή χορωδία  Περιφερειακής Ενότητας  Ηρακλείου-Διεύθυνση χορωδίας: Λένα Χατζηγεωργίου .Σολίστ: Διαμάντη Κριτσωτάκη –  Mezzo  Soprano Μαρία Κριτσωτάκη – Soprano.

Μουσική Διεύθυνση: Μιχάλης Οικονόμου.

Συναυλία “Πόλος έλξης” στο φάρο του Πολιτισμού και της Ορθοδοξίας   

στη Γκουβερνιώτισσα.

Τους συνδιοργανωτές, συντελεστές της συναυλίας, τους θεσμικούς εκπροσώπους και το πλήθος των παραβρισκόμενων, καλωσόρισε και ευχαρίστησε θερμά, ο Δημοσιογράφος, Πρόεδρος του Οργανισμού  Πολιτισμού  & Ανάπτυξης Ποταμιών “Η  Γκουβερνιώτισσα” Μανόλης Αργυράκης. 

Παράλληλα αναφέρθηκε στο ξεχωριστό γεγονός της μεγάλης συναυλίας στην μνήμη του μεγάλου δημιουργού  Θόδωρου Αντωνίου, όπως και στις επιτυχημένες εκδηλώσεις που έγιναν φέτος -και πραγματοποιούνται κάθε καλοκαίρι -στην Ιστορική Μονή της Γκουβερνιώτισσας, εκφράζοντας ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Περιφέρεια και προσωπικά στον Περιφερειάρχη  κ. Αρναουτάκη, για την διαχρονική στήριξη.

 Στον χαιρετισμό της η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Γεωργία Μηλάκη, αφού ευχαρίστησε τους  συντελεστές της  επιτυχημένης συναυλίας αναφέρθηκε στην σημαντικότητα της εκδήλωσης, των διοργανώσεων της Περιφέρειας σε όλη την Κρήτη και μετέφερε στους παρευρισκόμενους  τους χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη Κρήτης  Σταύρου Αρναουτάκη, όπως και του Προέδρου του Περιφερειακού συμβουλίου και υπεύθυνου του φεστιβάλ Βαγγέλη Ζάχαρη. Η Αντιπεριφερειάρχης αναφερόμενη στην ιστορικότητα της Γκουβερνιώτισσας, χαρακτήρισε την περιοχή ως ένα σημαντικό φάρο της Ορθοδοξίας και μια πολύτιμη κιβωτό του Πολιτισμού με κειμήλια και πλούσια εκθέματα όπου κάθε χρόνο η Περιφέρεια Κρήτης πραγματοποιεί επιτυχημένες εκδηλώσεις, σε συνεργασία με τον τοπικό οργανισμό Πολιτισμού τον κ. Αργυράκη και το Δ.Σ.

Στον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Χερσονήσου Ζαχαρίας Δοξαστάκης, ανέφερε ότι, είναι χαρά και τιμή όλων η επιτυχημένη συναυλία, η οποία ήταν αφιερωμένη στην μνήμη του μεγάλου δημιουργού Θόδωρου Αντωνίου που καταγόταν από την περιοχή. Αναφορά με τιμητικά λόγια επίσης έγιναν από τον Δήμαρχο και για τον καταγόμενο από την Χερσόνησο Αντώνη Σανουδάκη, όπως και για τον  Παναγιώτη Φουρναράκη. Κλείνοντας ο κ Δοξαστάκης  ευχαρίστησε θερμά όλους τους συντελεστές, και ιδιαίτερα την Περιφέρεια Κρήτης  για την συνεργασία και στήριξη.

Νωρίτερα, την εκδήλωση της συναυλίας προλόγισε-παρουσίασε, δίδοντας παράλληλα τον λόγο στους διοργανωτές, η υπεύθυνη Σχεδιασμού, και Επιμέλειας του Φεστιβάλ Κρήτης Ιωάννα Γιάνναρη, η οποία αναφέρθηκε στην φιλοσοφία του Φεστιβάλ Κρήτης.

Στο τέλος της συναυλίας οι κκ Φουρναράκης και Σανουδάκης από την εξέδρα της συναυλίας ευχαρίστησαν χειροκροτούμενοι όλους τους καλλιτέχνες, συντελεστές, συνδιοργανωτές, θεσμικούς εκπροσώπους και το πλήθος των παραβρισκόμενων πολιτών. Μάλιστα ο κ Φουρναράκης ευχαρίστησε πρωτίστως τον Περιφερειάρχη Κρήτης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ προσωπικά στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, γιατί χωρίς την δική του έγκριση και στήριξη δεν θα γινόταν η αποψινή συναυλία».

Τους  καλλιτέχνες και  συντελεστές συνεχάρησαν οι  Εκπρόσωποι της Εκκλησίας της Αρμενίας, παρευρισκόμενοι θεσμικοί εκπρόσωποι, o Λευτέρης Αυγενάκης, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Γεωργία Μηλάκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Ξυλούρης, ο Δήμαρχος Χερσονήσου Ζαχαρίας Δοξαστάκης, Αντιδήμαρχοι, φιλέλληνες από την Γαλλία, Σουηδία, Ελβετία, τοπικοί φορείς, κ.α.

Προηγούμενο Λίστες αναμονής ιατρών προς ειδίκευση – ΠΑ.Γ.Ν.Η.

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας