Προβολή της Κρήτης στην Ιταλία

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής για το 2024 και της στρατηγικής στόχευσης στην ιταλική αγορά, η Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης σε συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ Ιταλίας φιλοξένησε από 19-26 Ιουνίου τους κ. Mattia Lorenzetti, ταξιδιωτικό συντάκτη, και κ. Guido Prosperi, φωτογράφο.

Οι φιλοξενούμενοι επισκέφθηκαν την Κρήτη με σκοπό να εκδώσουν έναν ταξιδιωτικό οδηγό αποκλειστικά για το νησί, ο οποίος θα περιλαμβάνει χάρτες, ταξιδιωτικές διαδρομές, ιστορικά στοιχεία, ξενοδοχεία, γαστρονομία και πολλές φωτογραφίες, ενώ η επίσημη παρουσίαση του θα πραγματοποιηθεί κατά την διάρκεια της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης TTG Travel Experience στο Ρίμινι της Ιταλίας (09 -11 Οκτωβρίου 2024). Επίσης, θα δημιουργήσουν μια ειδική ενότητα αφιερωμένη στην Κρήτη στην ιστοσελίδα (blog) τους charmen.it, ενώ θα συγγράψουν ένα άρθρο στο περιοδικό Donna Moderna, ένα από τα μεγαλύτερα περιοδικά για γυναίκες στην Ιταλία.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο νησί επισκέφθηκαν τα σημαντικότερα αξιοθέατα από τον Άγιο Νικόλαο μέχρι τα Φαλάσσαρνα και από την Κνωσό μέχρι τα Μάταλα, απόλαυσαν την κρητική κουζίνα και τα κρητικά κρασιά, ενώ συμμετείχαν σε δραστηριότητες όπως ιστιοπλοΐα και αλεξίπτωτο πλαγιάς και ανάρτησαν stories και videos στα προσωπικά τους μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media).

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης κ. Κυριάκος Κώτσογλου δήλωσε σχετικά:

«Μια ακόμα δράση φιλοξενίας, ένα ακόμα βήμα για τη διάσημη Κρήτη, που όμως θα έχει εξέλιξη και συνέχεια που θα την δούμε στην Έκθεση του Ρίμινι τον Οκτώβριο. Το γεγονός ότι το 2023 βραβευθήκαμε στην ίδια έκθεση ως ο πιο αγαπημένος προορισμός των Ιταλών, φανερώνει τη δυναμική του προορισμού και το Ιταλικό αμόρε για την Κρήτη, Παντού!».

Προηγούμενο Προγραμματισμός εργασιών καθαρισμού ρέματος για το διάστημα από 08/07 έως 12/07/ 2024 σε περιοχές αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας