Το μουσικό σχήμα “LABYRYTHMOS” πραγματοποιεί μουσικές εκδηλώσεις στη Γαλιά με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

ΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ

’ΑΚΡΗΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ’’

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΗΜΑ  “LABYRYTHMOS”

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ, ΕΝΤΕΧΝΗ, ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

 «Με πυξίδα το τραγούδι και καπετάνιο την παράδοση»

ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΕ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, Μ.ΑΣΙΑΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ, ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ-ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

 

Το μουσικό σχήμα “LABYRYTHMOS” πραγματοποιεί μουσική εκδήλωση στην Γαλιά την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024  με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

 

…..μια παρέα από αξιόλογους μουσικούς ,συναντήθηκε για πρώτη φορά μουσικά, στην περιοχή της Μεσσαράς, για τις ανάγκες του Φεστιβάλ Τεχνών Μεσσαράς , στις Μοίρες,το 2017…

Η αγάπη τους για την μουσική-δημιουργία-εξέλιξη και ο θαυμασμός-σεβασμός στην μουσική παράδοση, τους ένωσε..

Οι μουσικές τους συναντήσεις ολοένα και γινόταν συχνότερες..

Ακολούθησαν ανταλλαγές απόψεων ,πρόβες, μουσικές εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές και στέκια και έτσι γεννήθηκε το μουσικό σχήμα LABYRYTHMOS …..

 

Στόχος τους, η προβολή και διάσωση του πολιτιστικού θησαυρού της μουσικής μας παράδοσης, ανά την Ελλάδα και γενικότερα..

Η βάση της προσπάθειας τους, εντοπίζεται στην αγάπη τους για τον ρυθμό (εξ ου και το όνομα του σχήματος)και στην πεποίθηση τους, ότι σήμερα η ανάγκη συναναστροφής διαφορετικών ανθρώπων και προσωπικοτήτων, είναι μεγαλύτερη από ποτέ.

Συμμετέχουν

ΚΑΛΕΜΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ:

Κρητική και  πολίτικη λύρα, μπουλγαρί, μαντολίνο, τραγούδι. Καταξιωμένος μουσικός-λυράρης επί σαράντα περίπου χρόνια στον χώρο της παραδοσιακής μουσικής της Κρήτης. Έχει γράψει μουσική σε σπουδαία ιστορικά έργα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς (Ξωπατέρας, Βοσκοπούλα),καθώς επίσης με ιδιαίτερο ζήλο και σεβασμό ερευνά και συνεχίζει την μουσική παράδοση του τόπου μας, προσθέτοντας και δικές του δημιουργίες. Με ιδιαίτερη επίσης  ικανότητα ,παντρεύει διαφορετικές μουσικές κουλτούρες και πολιτισμούς (Κρητική μουσική με τζαζ, σε συναυλίες που τα τελευταία έξι χρόνια πραγματοποιεί στην Γερμανία και στην χώρα μας) .

ΕΥΑ ΚΟΡΝΑΡΟΥ:

Ασχολείται επαγγελματικά με το τραγούδι τα τελευταία είκοσι τέσσερα χρόνια. Έχει κάνει φωνητική και έχει ασχοληθεί με την ρεμπέτικη ,την λαϊκή, την έντεχνη , την παραδοσιακή, την ροκ και την μέταλ μουσική σκηνή.

ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ:

Λαούτο, μπουλγαρί, μαντολίνο, τραγούδι, με σπουδές βυζαντινής μουσικής και φωνητικής.

ΣΤΕΦΑΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ:

Κρουστά (μπεντίρ, τουμπερλέκι) -στίχοι τραγουδιών.

Φιλική συμμετοχή:

HARRY LOHRMANN: (Επαγγελματίας μουσικός .Έχει σπουδάσει πιάνο και ακορντεόν. Η ενασχόληση του με τη ροκ, ροκ εν ρολ, τζαζ, σοουλ και φανκ μουσική, του επέτρεψε να πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε όλο τον κόσμο ,για σαράντα περίπου χρόνια.

 

Ο”LABYRYTHMOS” ,υπόσχεται ένα αξέχαστο μουσικό ταξίδι με χρώματα  Κρήτης, Ελλάδας, Μ. Ασίας, Πόντου και αρώματα Μεσογείου, από γνωστά αγαπημένα παραδοσιακά τραγούδια, με διασκευές και δικές μας μουσικές δημιουργίες.

Τα χαμόγελα ευχαρίστησης και το ενδιαφέρον που εισπράττουν κάθε φορά από τον κόσμο , είναι μοναδικά και είναι η κινητήρια δύναμη για να συνεχίσουν …και συνεχίζουν..

 

Με την κρητική λύρα πρωταγωνιστή ,μας ταξιδεύουν σε αγαπημένα μουσικά μονοπάτια και ζωντανεύουν παλιές παραδοσιακές μελωδίες με τρόπο ξεχωριστό

Σας υποδέχονται με ένα χαμόγελο και ατελείωτη μουσική!!

 

Προηγούμενο Μουσική παράσταση «Σκύλος στο Δρόμο» από το Δήμο Ηρακλείου και την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας