Θεατρική παράσταση στο 2ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου από μαθητές και μαθήτριες της Α΄και Β΄ Λυκείου με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Τη θεατρική παράσταση με τίτλο «Υπηρέτης δύο αφεντάδων» παρουσιάζουν μαθητές και μαθήτριες του 2ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, σε συνδιοργάνωση  με τον Περιφέρεια Κρήτης.

Πρόκειται για το θεατρικό έργο  του Κάρλο  Γκολντόνι (1746) ,σε μετάφραση του Γεράσιμου Σπαταλά, και παρουσιάζεται στο αμφιθέατρο του 2ου Γενικού Λυκείου  (οδός Ι. Κονδυλάκη  32), την Παρασκευή , 14 Ιουνίου  στις 7 το απόγευμα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πρόκειται για μια κωμωδία όπου παρουσιάζονται χαρακτηριστικές φυσιογνωμίες της αστικής τάξης της εποχής, ενώ ενσωματώνονται στοιχεία και από τους χαρακτήρες της  Comedia dell’arte. Παρουσιάζονται οι σχέσεις των ανθρώπων μεταξύ τους ενώ μέσα από κωμικές συγκρούσεις, πάθη και περιπέτειες αναζητούνται ο έρωτας, το πάθος, η ευτυχία, αλλά και η προσπάθεια του υπηρέτη για επιβίωση. Κανένας δεν μπορεί να υποτάξει αυτόν τον ανυπότακτο υπηρέτη παρά μόνο ο έρωτας….

Οι πρόβες του έργου ξεκίνησαν τον Οκτώβριο με την πρωτοβουλία  της εκπαιδευτικού Χατζάκη Ευαγγελίας. Η παράσταση συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Κρήτης. Τη σκηνοθεσία , την οργάνωση ,τη μουσική και την τεχνική υποστήριξη της παράστασης έχει αναλάβει ο ηθοποιός-σκηνοθέτης Δομήνικος Ταβερναράκης.

 

Προηγούμενο Εκδηλώσεις από τον πολιτιστικό σύλλογο Γαζίου με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας