Σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης για την ΟΧΕ των Μινωικών Ανακτορικών Κέντρων (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Σύσκεψη εργασίας για την ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) των Μινωϊκών Ανακτορικών Κέντρων της Κρήτης, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης.
Στη σύσκεψη μετείχαν η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΠΟ Γιώργος Διδασκάλου, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Γεωργία Μηλάκη, αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, της Περιφέρειας και του Δήμου.
Η Υπουργός Πολιτισμού αναφέρθηκε στη συστηματική συνεργασία που έχει διαμορφωθεί με την Περιφέρεια Κρήτης και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να προετοιμαστεί επαρκώς η πρόταση των μινωικών ανακτόρων στην ΟΥΝΕΣΚΟ και σημείωσε πως μέσα από την σύσκεψη έγινε «ένα ακόμα ουσιαστικό βήμα για να φτάσουμε στο στόχο μας» που είναι τα έργα τα οποία θα ενταχθούν στην ΟΧΕ των μινωικών ανακτόρων να έχουν την ωριμότητα που πρέπει.
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης υπενθύμισε πως η προσπάθεια ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης, για την προετοιμασία του φακέλου υποψηφιότητας. «Εκτιμώ ότι και με τη συνεργασία του Δημάρχου Αλέξη Καλοκαιρινού, της κυρίας Μενδώνη και του Υπουργείου Πολιτισμού, θα μπορέσουμε να είμαστε διεκδικητικοί και πιο δυναμικοί για να πάρουμε αυτές τις εγκρίσεις που χρειάζονται».
Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός έκανε λόγο για μεγάλη ευκαιρία για την Κνωσό και στο πλαίσιο αυτό σημείωσε πως πρέπει όλοι «να μπούμε σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και να κάνουμε αυτό το οποίο πρέπει τόσο για τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού όσο και για τον περιβάλλοντα χώρο που είναι οργανικά συνδεδεμένος με το χώρο. Αυτό είναι η μεγάλη ευκαιρία», σημείωσε.

ΒΙΝΤΕΟ

Προηγούμενο ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ Προμήθεια Διαφημιστικού υλικού (μπλούζες, σορτσάκια, αντιανεμικά μπουφάν), για τις ανάγκες της αθλητικής εκδήλωσης με τίτλο «Συνδιοργάνωση αθλητικής εκδήλωσης με τίτλο “Φιλικός Αγώνας μεταξύ των Παλαιμάχων και της ομάδας ανδρών της Αθλητικής Ένωσης Ασιτών”», στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνδιοργανώσεων  Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου για τους τομείς Αθλητισμού – Πολιτισμού 2024.

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας